Mydło z olejem z lnianki siewnej – O Jeju!
Mydło z olejem z lnianki siewnej
Hagi
Mydło z olejem z lnianki siewnej
Hagi

Mydło z olejem z lnianki siewnej

Mydło wyprodukowane ręcznie tradycyjną metodą „na zimno” z olejów roślinnych z dodatkiem oleju z lnianki siewnej zawierającego ok. 90% wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, z których połowę stanowią NNKT. Olej jest bogaty w naturalne przeciwutleniacze – tokoferole, które spowalniają procesy starzenia.

24,00 

Brak w magazynie

   Dodaj do wishlisty   →
SKU: 5906874158166 Kategorie: , , , , ,
000



Więcej od:

Hagi

O produkcie

Mydło wyprodukowane ręcznie tradycyjną metodą „na zimno” z olejów roślinnych z dodatkiem oleju z lnianki siewnej zawierającego ok. 90% wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, z których połowę stanowią NNKT. Olej jest bogaty w naturalne przeciwutleniacze – tokoferole, które spowalniają procesy starzenia. Zmiękcza i nawilża skórę oraz przyspiesza gojenie ran, oparzeń i owrzodzeń. Znosi objawy atopowego zapalenia skóry, wypryski i dermatozy. Mydło polecane dla wrażliwej, suchej i łuszczącej się skóry, szczególnie alergicznej i atopowej.
Mydło wymaga stosowania mydelniczki z otworami. Biały nalot na powierzchni mydła powstaje podczas wysychania i jest naturalną konsekwencją tradycyjnej technologii. Niepowtarzalność kształtu jest atutem produktu wytwarzanego ręcznie.

Składniki

  • witamina E
    Neutralizuje wolne rodniki, chroni przed utlenieniem i zniszczeniem lipidów naskórka i włókien kolagenowych. Działa odżywczo na skórę, poprawia jej ukrwienie i zwiększa elastyczność tkanki łącznej. Wygładza, ujędrnia, natłuszcza i nawilża, przeciwdziała procesom starzenia skóry. Ma też właściwości przeciwzapalne i przeciwobrzękowe.
  • oliwa z oliwek
    Obecne w niej Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe przyspieszają regenerację komórek i odżywiają skórę. Witamina E i antyoksydanty opóźniają procesy starzenia. Wysoka dawka witaminy F, chroni skórę przed nadmierną utratą wilgoci. Oliwa z oliwek wykazuje również działanie ochronne przed czynnikami zewnętrznymi, uzupełniając wszelkie niedobory lipidowe.
  • kokos
    Bogate źródło przeciwutleniaczy, witaminy E, kwasów nasyconych i nienasyconych oraz minerałów. Wzmacnia barierę lipidową naskórka, przyspiesza odnowę komórkową skóry i zapewnia jej odpowiedni poziom nawilżenia. Ponadto reguluje czynność gruczołów łojowych oraz wykazuje właściwości antyseptyczne. Wykorzystywany w pielęgnacji twarzy, ciała i włosów.

Skład:(INCI): Aqua, Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Sodium Hydroxide, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Camelina Sativa (Camelina) Seed Oil, Tocopherol (Vitamin E)

Jak stosować

Dodać wodę, rozetrzeć w rękach do uzyskania piany. Umyć ciało.


Zobacz również: