Olej arganowy 30 ml – O Jeju!
O Jeju!ProduktyMarkapolskieAsoaOlej arganowy 30 ml
Olej arganowy 30 ml
Asoa
Olej arganowy 30 ml
nierafinowany
Asoa

Olej arganowy 30 ml

nierafinowany

Posiada on bardzo wiele właściwości, które znalazły zastosowanie w pielęgnacji skóry ciała i włosów. Jest bogaty w witaminę E oraz kwasy tłuszczowe. Sprawdza się idealnie w walce z suchą skórą, redukuje blizny i zmarszczki.

28,00 

- +

   Dodaj do wishlisty   →
000


Krok pielęgnacji:
Demakijaż olejkiem
Cera:
Sucha, Dojrzała

Więcej od:

Asoa

O produkcie

Olej arganowy pochodzi z Maroka i jest olejem produkowanym z owoców drzewa Argani Żelaznej. Olej ten jest jednym z najdroższych  na świecie, często nazywany jest ,, Płynnym złotem Maroka”. Posiada on bardzo wiele właściwości, które znalazły zastosowanie w pielęgnacji skóry ciała i włosów. Jest bogaty w witaminę E oraz kwasy tłuszczowe. Sprawdza się idealnie w walce z suchą skórą, redukuje blizny i zmarszczki. Polecany jest dla osób z problemami skórnymi takimi jak egzema i łuszczyca. Doskonale natłuszcza miejsca zmienione chorobowo szczególnie łokcie i kolana. Zawarty w nim stygmasterol, tirukallol i witamina E  doskonale walczą z procesami starzenia się skóry, regenerują naskórek, wzmacniają komórki i hamują proces powstawania bruzd. Idealny surowiec do walki ze zmarszczkami.

Olej arganowy sprawdza się również bardzo dobrze w pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów. Można go wcierać bezpośrednio na końcówki  co sprawia, że stają się zdrowe i pełne blasku. Stosując natomiast bezpośrednio na skórę głowy poprawia żywotność i stan włosów.

Składniki

  • orzech arganowy
    Przeciwdziała procesom starzenia się skóry, zapobiega pojawianiu się zmarszczek i spłycają już te istniejące. Jest przeznaczony przede wszystkim do pielęgnacji skóry dojrzałej z oznakami starzenia, podrażnionej, zniszczonej. Chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi, sprawdzi się przy cerze suchej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień i uczuleń.

Argania Spinosa Kernel Oil

Jak stosować

Bezpośrednio na skórę oraz końcówki włosów. Olej można dodawać do ulubionych kosmetyków w celu wzbogacenia składu kosmetyku.


Skompletuj swój rytuał


Zobacz również: